Kreatív játékokkal a gyermekekért!

Kreatív játékokkal a gyermekekért!

Programjaink

2020-2019

Programjainkkal próbálunk minél több intézményhez, alapítványhoz, egyesülethez vagy szervezethez eljutni akik nap mint nap a gyermekeink oktatásán, fejlesztésén dolgoznak.Közös érdekünk és gondolatunk, hogy a gyermekekbe fektetett energiát a jövőbe fektetjük be, amely mind egyénileg és társadalmi szinten meghatározza későbbi életünket.

Köszönjük a munkát  a velünk együtt működőknek, amelyet a gyermekekkel, a gyermekekért végeznek!

A programokkal kapcsolatosan felmerülő kérdései esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.Szívesen fogadunk visszajelzést, ötletet vagy bármilyen észrevételt.

Autizmussal élő gyermekek játékos fejlesztése 2020-as program (Országos)

A program célja, azon intézmények támogatása, amelyek autizmussal élő gyermekek oktatását fejlesztését végzik napi szinten, és az intézmény aktív oktatásban/nevelésben részesít minimum 2 Fő autizmussal élő gyermeket vagy többet.

A program részeként az alapítvány 53 intézmény részére biztosít összesen 1908 Kg gyurmát ingyenesen. Az intézmények 2020-as évben két részletben 18-18 Kg 10 színű gyurma csomagot kapnak, így intézményenként 36 Kg gyurmához  jutnak hozzá, amelyet az autizmussal élő gyermekek oktatása fejlesztése során tudnak felhasználni.

A programban résztvevők névsora a támogatottaink oldalon található.

 

 

Támogasd gyermeked csoportját kreatív játékkal 2020

A program lényege, hogy szülők igényelhettek a gyermekük bölcsődei, óvodai vagy iskolai csoportjának 4.2 kg-os gyurma csomagot. Minden szülő elkötelezett azon intézmények iránt, ahova gyermeke vagy gyermekei  járnak ezt nap mint nap bizonyítják  

A program lényege, hogy szülők is nyitottak legyenek az intézmények támogatásában pályázati formában is, amely eredménye nem csak  az egyén sikerét jelenti, hanem végeredmény tekintetében gyermekének saját mikró közösségének fejlődését is eredményezni, így biztosítva a gyermekek játékos tanulási lehetőségeit.

A programban alig 10 perc alatt elfogytak a ingyenesen adott gyurma csomagok. Közel 1200 igénylés érkezett be és majdnem 5.000 kg gyurma került szétosztásra.

Az 1.200 támogatott csoport által a legszűkebb számításokkal is, mintegy 10.000 gyermek foglalkozásához járult hozzá a program.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy ilyen sikeres lehetett a program.

 

 

 

Gyermekek játékos fejlesztése 2020 program (Országos)

A zárt programban olyan intézmények kerültek kiválasztásra, akik 2019-ben valamely általunk támogatott pályázaton sikeresen szerepeltek.A program keretén belül együttműködési megállapodást kötöttünk 47 pályázóval. 

A 2020-as program keretén belül alapítványunk fejlesztő eszközöket - elsősorban gyurmát - biztosít a résztvevőknek.

Mit fejleszt a gyurmázás? Megfigyelőképességet, memóriát, kreativitást, kézügyességet, szem-kéz koordinációt, színek megismerését, formák megismerését, fejleszti a térbeli alkotást, finommotorikát és persze az izmokat.

Gyermekek játékos fejlesztése 2020 programunk keretein belül igény szerint 18, 36 illetve 54 kg gyurmát biztosítunk a pályázóknak , melyet 2 részletben kapnak meg, ezzel biztosítva bőséges mennyiséget egész évre, összesen több mint 1000 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget.

 

A programban résztvevők névsora a támogatottaink oldalon található.

Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program (Országos)

 

A zárt programban olyan intézmények kerültek kiválasztásra, akik 2018-ban valamely általunk támogatott pályázaton sikeresen szerepeltek.A program keretén belül együttműködési megállapodást kötöttünk több mint 100 intézménnyel és néhány önkormányzattal. 

A 2019-es program keretén belül alapítványunk fejlesztő eszközöket - elsősorban gyurmát - biztosít a résztvevőknek.

A gyurma egy drága, de hatékony fejlesztő eszköz, amelyet egész kicsi korosztálytól iskolás korig lehet alkalmazni. Amit a gyurma került kiválasztásra mint fejlesztő eszköz, mivel nem egy korosztálynak ajánlott, csoportosan is lehet foglalkozást tartani vele és sokrétűen használható.

Mit fejleszt a gyurmázás? Megfigyelőképességet, memóriát, kreativitást, kézügyességet, szem-kéz koordinációt, színek megismerését, formák megismerését, fejleszti a térbeli alkotást, finommotorikát és persze az izmokat.

 

A fejlesztő pedagógusok, óvónők, tanárok, és más szakemberek általában egyáltalán nem vagy nagyon drágán és csak kis mennyiségben tudnak beszerezni megfelelő minőségű színes gyurmát.

 

Gyermekek játékos fejlesztése 2019 programunk keretein belül igény szerint 18, 36 illetve 54 kg gyurmát biztosítunk a kiválasztott intézményeknek, melyet 2 részletben kapnak meg, ezzel biztosítva bőséges mennyiséget egész évre, összesen 4812 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget. Ahhoz, hogy el tudjuk képzelni ezt a mennyiséget, a képen egy autógyártó promóciójában elkészült gyurmaszobor látható, amelyhez 1500 Kg gyurmát használtak fel.

Új hír + program bővítés. 2019.május

2019 májusában sikerült bővíteni a támogatott intézmények körét több mint 40 új intézmény került bele programunkba, így már több mint 150-re növekedett azon intézmények száma akik részt vesznek a programba és több mint 6900 kg színes gyurmához jutnak a résztvevő intézmények.

 

2020-as program előkészítés alatt!

Minden gyerek gyurmázik, nyílt pályázat 2019 (Országos)

Az alapítvány évente több alkalommal ír ki pályázatot, amelyre bármely intézmény, önkormányzat, alapítvány, egyesület, szervezet nyújthat be pályázatot. A nyílt pályázatot minden éveben több tonna színes gyurmát, kreatív játékot osztunk szét, amely segítségével hozzájárulunk a gyerekek fejlesztéséhez, játékához.

Idei első (2019.március-április) nyílt pályázatunkon közel 300 intézmény nyújtott be pályázatot, és 179 intézményt tudtunk támogatni, 4000 Kg gyurma került szétosztásra.

2019 második nyílt pályázatunkon közel 500 intézmény nyújtott be pályázatot, és 191 intézményt tudtunk támogatni, több mint 5500 Kg gyurma került szétosztásra.

Döntsetek Guinness Rekordot!

2010-ben Angliában állították fel a világ leghosszabb gyurma kígyó (szobor) rekordját, amelyet több száz gyerek gyúrt meg. A hosszát tekintve 426 méter és 55 centiméter hosszúságú lett a végére. Ezt a rekordot szeretnénk megdönteni egy legalább 600 méteres gyurma kígyóval!

Az alapítvány a kreativitást, az együtt működés és a gyermekkori készségek játékos fejlesztésének fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Ennek tükrében olyan partnert keres, legyen az iskola vagy önkormányzat, esetleg tábor szervezők, akik szívesen részt vennének egy új Guinness Rekord felállításában.

Amivel támogatjuk a rekord kísérletet.

- Biztosítjuk a gyurmát a rekord kísérlethez 

- Sikeresség esetén a Guinness Rekord hivatalos bejegyzési költségeit az alapítvány állja 

- A résztvevő gyerekeknek hivatalos Guinness rekord érmet adunk

- A partner hivatalos oklevelet kap a Guinness Rekord sikeressége esetén

Amit partnerünknek kell biztosítani

- Megfelelő méretű szabad tér (udvar/sport pálya) ahol tud tekeredni a gyurma kígyó

- Sok -sok apró kéz akik segítenek a gyúrásban (min. 100 Fő)

Pályázzon Ön is és döntsön Guinness Rekordot az Ön iskolája! Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mese sorozat 2020 (online)

A mai felgyorsult világunkban a gyermekek egyre ritkábban találkoznak a régi jólismert mesekönyvekkel, amelyekből anno mi is gyermeki egyszerűséggel tanultunk jóról és rosszról.

 

Egészen kicsi kortól, a gyerekek 93%-a már inkább az online elérhető tartalmakkal találkozik. Az ott fellelhető modern mesék viszont nem minden esetben a megfelelő tanulságot hordozzák magukban.

 

Természetesen az online térben is megtalálhatóak a minőségi mesék, mint például a Magyar népmesék, Gyerekdalok, Tomi mesék stb. Ennek fényében alapítványunk 2020-ban egy saját gyártású 11 részes mesesorozattal jelentkezik a Youtube-on. Bízunk benne, hogy meséinkkel a minőségi mesegyártókhoz tudunk csatlakozni.

 

Origami és annak hasznossága

 

Az alapítvány szeretné bővíteni a „Gyermekek játékos fejlesztés programját”, a jelenleg már futó programba további fejlesztő játékok és azokkal való foglalkozások népszerűsítése és terjesztése a cél.

A bővítés során a már futó programhoz hasonlóan, az arra fogékony szakemberek, intézmények támogatása valósulna meg az eszközök biztosítása.

Mit fejleszt az origami hajtógatás? Előhozza kreativitásunkat és javítja kézügyességünket, fejleszti a finommotoros mozgást, mindkét agyféltekét megdolgoztatja, fejleszti a koncentrációs készséget és a rövidtávú memóriát, hasznos a térérzékelésre, a síkbeli és térbeli tájékozódásra, relációk felismerésére és rögzülésére, ezáltal geometriai és matematikai készségekre is hatással van. A pontosság fontosságára, kitartásra, türelemre, tartós koncentrálásra nevel, a szem-kéz, fül-kéz mozgás és érzékelés koordináció összehangolására is pozitív hatást gyakorol. Sőt, közös hajtogatással a szociális érzékek is fejlődnek. És persze az alkotás örömét adja meg a gyerekeknek.

 

Egyszerű, de nagyon hasznos fejlesztő játék, amelyet csoportosan és egyénileg is tudnak használni a résztvevők, egészen kicsi kortól a nagyokig.