Kreatív játékokkal a gyermekekért!

Programjaink

2019

2019-ben is folytatjuk a már megkezdett munkát. Szeretnénk minél több intézményhez eljutni, ezzel is támogatva célkitűzéseiket.

Az egyszeri támogatások mellett, 2019-ben törekszünk hosszútávú együttműködések kialakításra, a minket támogató és az általunk támogatott partnerekkel egyaránt.

Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program (Országos)

A program keretén belül együttműködési megállapodást kötöttünk több mint 100 intézménnyel és néhány önkormányzattal. A zárt programban olyan intézmények kerültek kiválasztásra, akik 2018-ban valamely általunk támogatott - de partnerünk által lebonyolított - pályázaton sikeresen szerepeltek.

A 2019-es program keretén belül alapítványunk fejlesztő eszközöket - elsősorban gyurmát - biztosít a résztvevőknek.

A gyurma egy drága, de hatékony fejlesztő eszköz, amelyet egész kicsi korosztálytól iskolás korig lehet alkalmazni. Amit a gyurma került kiválasztásra mint fejlesztő eszköz, mivel nem egy korosztálynak ajánlott, csoportosan is lehet foglalkozást tartani vele és sokrétűen használható.

Mit fejleszt a gyurmázás? Megfigyelőképességet, memóriát, kreativitást, kézügyességet, szem-kéz koordinációt, színek megismerését, formák megismerését, fejleszti a térbeli alkotást, finommotorikát és persze az izmokat.

A fejlesztő pedagógusok, óvónők, tanárok, és más szakemberek általában egyáltalán nem vagy nagyon drágán és csak kis mennyiségben tudnak beszerezni megfelelő minőségű színes gyurmát.

Gyermekek játékos fejlesztése 2019 programunk keretein belül igény szerint 18, 36 illetve 54 kg gyurmát biztosítunk a kiválasztott intézményeknek, melyet 2 részletben kapnak meg. A két szállítást 2019. márciusára és szeptemberére ütemeztük, ezzel biztosítva bőséges mennyiséget egész évre, összesen 4812 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget. Ahhoz, hogy el tudjuk képzelni ezt a mennyiséget, a képen egy autógyártó promóciójában elkészült gyurmaszobor látható, amelyhez 1500 Kg gyurmát használtak fel.

Az alapítvány 85 %-os költség támogatást biztosít a programban részt vevő intézményeknek, Az alapítvány hosszútávú célkitűzése, hogy a költség támogatást 100%-ra növelje és a lehető legtöbb intézményt tudja bevonni a programba.

2019 minden gyerek gyurmázik program (Országos)

Alapítványunk szeretne minden óvodát megajándékozni egy, az óvoda méretéhez igazodó gyurma csomaggal. Magyarországon közel 4579 (forrás KSH) óvoda van, így ennek a programnak a teljes lebonyolítását nem tudjuk saját forrásból megoldani, emiatt együttműködő támogató partnert/partnereket keresünk.

Támogatás esetén lehetőséget adunk a támogatónak

- média megjelenésre

- alapítvány által készített 11 részes mesesorozatban való megjelenésre (3-5 perces epizódok 3-8 éves korosztály) együttműködő támogatóként feltüntetve

- az ajándékcsomagok csomagolásán való megjelenésre

- nyomtatott sajtó megjelenésre

- logó használatra honlapon, terméken, reklámokban

2017/18-as tanévben több mint 322.000 (forrás KSH) óvodás korú gyermek részesült intézményi keretek között ellátásban. Az óvodába járó gyermekek és fejlesztőik rendkívül hálásak lesznek a támogatásért! Nem mellesleg hisszük, hogy a támogató egy jelentős mértékű ismertségre (reklámra) tehet szert a programban való részvétel során. Üzleti nyelven szólva "win to win"!

Origami és annak hasznossága

Az alapítvány 2019-ben szeretné bővíteni a „Gyermekek játékos fejlesztés programját”, a jelenleg már futó programba további fejlesztő játékok és azokkal való foglalkozások népszerűsítése és terjesztése a cél.

A bővítés során saját terjesztésű ismeretterjesztő anyag megjelentetése a cél, amelyben az origami mint tevékenység jelenik meg.A könyv felépítését, úgy tervezzük, hogy 5 magyar és 5 japán népmese/tanmese kerülne bele. A mesében szereplő hősök és környezetük kialakításához szükséges hajtási útmutató pedig lépésről lépésre szerepelne a könyvben.  Így a gyerekek a mese tanulsága mellett saját fantáziájuk alapján el tudják készíteni/játszani a történeteket. És a már futó programhoz hasonlóan, az arra fogékony szakemberek, intézmények támogatása valósulna meg az eszközök biztosítása mellett önrészmentesen, ingyen. Az oktató könyvek mellé 110.000 oldal origami papír is kiosztásra kerül a sikeres bővítés esetén.

Mit fejleszt az origami hajtógatás? Előhozza kreativitásunkat és javítja kézügyességünket, fejleszti a finommotoros mozgást, mindkét agyféltekét megdolgoztatja, fejleszti a koncentrációs készséget és a rövidtávú memóriát, hasznos a térérzékelésre, a síkbeli és térbeli tájékozódásra, relációk felismerésére és rögzülésére, ezáltal geometriai és matematikai készségekre is hatással van. A pontosság fontosságára, kitartásra, türelemre, tartós koncentrálásra nevel, a szem-kéz, fül-kéz mozgás és érzékelés koordináció összehangolására is pozitív hatást gyakorol. Sőt, közös hajtogatással a szociális érzékek is fejlődnek. És persze az alkotás örömét adja meg a gyerekeknek.

Egyszerű, de nagyon hasznos fejlesztő játék, amelyet csoportosan és egyénileg is tudnak használni a résztvevők, egészen kicsi kortól a nagyokig.

Amennyiben érdeklődik programunk iránt vagy támogatóként szeretne együttműködni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. A programot jelenleg 97%-ban alapítvány támogatásával és 3%-ban támogatónk forrásából valósítjuk meg.

Programot támogatja:

Denso (www.denso.com)

Gyermekek játékos közlekedési oktatása (Lokális program)

Alapítványunk 2019-ben szeretne együttműködést kezdeményezni, olyan  önkormányzattal, amely egy minimum 15.000 fő lélekszámú települést irányít. Egy új KRESZ park kialakításában, vagy régi KRESZ park felújításában, modernizálásában.

A közös együttműködésben az alapítvány vállalja a felújítási költségek, források előteremtését, szponzorok támogatók felkeresését. A partner önkormányzat részéről a szükséges terület biztosítása, megléte az elvárt hozzájárulás.

A program sikeressége esetén a helyi és környékbeli családoknak egy igényes és hasznos szabadtéri gyermekprogramot biztosító helyet teszünk elérhetővé.

A későbbiekben folyamatosan lehetne a településen és annak környezetében élő óvodásoknak, kisiskolásoknak közlekedési, balesetmegelőzési, illetve KRESZ előadást tartani szakemberek bevonásával. Ezzel a kisgyermekek játékosan tanulhatják meg a közúti közlekedés alapjait.

Ön tud olyan önkormányzatot, ahol egy ilyen jellegű fejlesztésre hajlandóság lehet? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mese sorozat 2019 (online)

A mai felgyorsult világunkban a gyermekek egyre ritkábban találkoznak a régi jólismert mesekönyvekkel, amelyekből anno mi is gyermeki egyszerűséggel tanultunk jóról és rosszról.

Egészen kicsi kortól, a gyerekek 93%-a már inkább az online elérhető tartalmakkal találkozik. Az ott fellelhető modern mesék viszont nem minden esetben a megfelelő tanulságot hordozzák magukban.

Természetesen az online térben is megtalálhatóak a minőségi mesék, mint például a Magyar népmesék, Gyerekdalok, Tomi mesék stb. Ennek fényében alapítványunk 2019-ben egy saját gyártású 11 részes mesesorozattal jelentkezik a Youtube-on. Bízunk benne, hogy meséinkkel a minőségi mesegyártókhoz tudunk csatlakozni.