Kreatív játékokkal a gyermekekért!

Programjaink

2019

2019-ben is folytatjuk a már megkezdett munkát. Szeretnénk minél több intézményhez eljutni, ezzel is támogatva célkitűzéseiket.

Az egyszeri támogatások mellett, 2019-ben törekszünk hosszútávú együttműködések kialakításra, a minket támogató és az általunk támogatott partnerekkel egyaránt.

Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program (Országos)

A zárt programban olyan intézmények kerültek kiválasztásra, akik 2018-ban valamely általunk támogatott pályázaton sikeresen szerepeltek.A program keretén belül együttműködési megállapodást kötöttünk több mint 100 intézménnyel és néhány önkormányzattal.

A 2019-es program keretén belül alapítványunk fejlesztő eszközöket - elsősorban gyurmát - biztosít a résztvevőknek.

A gyurma egy drága, de hatékony fejlesztő eszköz, amelyet egész kicsi korosztálytól iskolás korig lehet alkalmazni. Amit a gyurma került kiválasztásra mint fejlesztő eszköz, mivel nem egy korosztálynak ajánlott, csoportosan is lehet foglalkozást tartani vele és sokrétűen használható.

Mit fejleszt a gyurmázás? Megfigyelőképességet, memóriát, kreativitást, kézügyességet, szem-kéz koordinációt, színek megismerését, formák megismerését, fejleszti a térbeli alkotást, finommotorikát és persze az izmokat.

A fejlesztő pedagógusok, óvónők, tanárok, és más szakemberek általában egyáltalán nem vagy nagyon drágán és csak kis mennyiségben tudnak beszerezni megfelelő minőségű színes gyurmát.

Gyermekek játékos fejlesztése 2019 programunk keretein belül igény szerint 18, 36 illetve 54 kg gyurmát biztosítunk a kiválasztott intézményeknek, melyet 2 részletben kapnak meg, ezzel biztosítva bőséges mennyiséget egész évre, összesen 4812 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget. Ahhoz, hogy el tudjuk képzelni ezt a mennyiséget, a képen egy autógyártó promóciójában elkészült gyurmaszobor látható, amelyhez 1500 Kg gyurmát használtak fel.

Új hír + program bővítés. 2019.május

2019 májusában sikerült bővíteni a támogatott intézmények körét több mint 40 új intézmény került bele programunkba, így már több mint 150-re növekedett azon intézmények száma akik részt vesznek a programba és több mint 6900 kg színes gyurmához jutnak a résztvevő intézmények.

Minden gyerek gyurmázik, nyílt pályázat 2019 (Országos)

Az alapítvány évente több alkalommal ír ki pályázatot, amelyre bármely intézmény, önkormányzat, alapítvány, egyesület, szervezet nyújthat be pályázatot. A nyílt pályázatot minden éveben több tonna színes gyurmát, kreatív játékot osztunk szét, amely segítségével hozzájárulunk a gyerekek fejlesztéséhez, játékához.

Idei első (2019.március-április) nyílt pályázatunkon közel 300 intézmény nyújtott be pályázatot, és 179 intézményt tudtunk támogatni, 4000 Kg gyurma került szétosztásra.

Friss hír! 2019.08.12

Elindul őszi pályázatunk!

2019.08.15. - 10.15 között aktív pályázati jelentkezésre van lehetőség partnerünk oldalán. A pályázaton kreatív gyermek fejlesztő eszközre lehet pályázni.

Jelentkezését az alábbi linken adhatja le: http://gyurmavilag.hu/palyazat

Sikeres pályázást kívánunk!

Döntsetek Guinness Rekordot!

2010-ben Angliában állították fel a világ leghosszabb gyurma kígyó (szobor) rekordját, amelyet több száz gyerek gyúrt meg. A hosszát tekintve 426 méter és 55 centiméter hosszúságú lett a végére. Ezt a rekordot szeretnénk megdönteni egy legalább 600 méteres gyurma kígyóval!

Az alapítvány a kreativitást, az együtt működés és a gyermekkori készségek játékos fejlesztésének fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Ennek tükrében olyan partnert keres, legyen az iskola vagy önkormányzat, esetleg tábor szervezők, akik szívesen részt vennének egy új Guinness Rekord felállításában.

Amivel támogatjuk a rekord kísérletet.

- Biztosítjuk a gyurmát a rekord kísérlethez

- Sikeresség esetén a Guinness Rekord hivatalos bejegyzési költségeit az alapítvány állja

- A résztvevő gyerekeknek hivatalos Guinness rekord érmet adunk

- A partner hivatalos oklevelet kap a Guinness Rekord sikeressége esetén

Amit partnerünknek kell biztosítani

- Megfelelő méretű szabad tér (udvar/sport pálya) ahol tud tekeredni a gyurma kígyó

- Sok -sok apró kéz akik segítenek a gyúrásban (min. 100 Fő)

Pályázzon Ön is és döntsön Guinness Rekordot az Ön iskolája! Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mese sorozat 2019 (online)

A mai felgyorsult világunkban a gyermekek egyre ritkábban találkoznak a régi jólismert mesekönyvekkel, amelyekből anno mi is gyermeki egyszerűséggel tanultunk jóról és rosszról.

Egészen kicsi kortól, a gyerekek 93%-a már inkább az online elérhető tartalmakkal találkozik. Az ott fellelhető modern mesék viszont nem minden esetben a megfelelő tanulságot hordozzák magukban.

Természetesen az online térben is megtalálhatóak a minőségi mesék, mint például a Magyar népmesék, Gyerekdalok, Tomi mesék stb. Ennek fényében alapítványunk 2020-ban egy saját gyártású 11 részes mesesorozattal jelentkezik a Youtube-on. Bízunk benne, hogy meséinkkel a minőségi mesegyártókhoz tudunk csatlakozni.

Gyermekek játékos közlekedési oktatása (Lokális program)

Alapítványunk szeretne együttműködést kezdeményezni, olyan  önkormányzattal, amely egy minimum 15.000 fő lélekszámú települést irányít. Egy új KRESZ park kialakításában, vagy régi KRESZ park felújításában, modernizálásában.

A program sikeressége esetén a helyi és környékbeli családoknak egy igényes és hasznos szabadtéri gyermekprogramot biztosító helyet teszünk elérhetővé.

A későbbiekben folyamatosan lehetne a településen és annak környezetében élő óvodásoknak, kisiskolásoknak közlekedési, balesetmegelőzési, illetve KRESZ előadást tartani szakemberek bevonásával. Ezzel a kisgyermekek játékosan tanulhatják meg a közúti közlekedés alapjait.

Origami és annak hasznossága

Az alapítvány szeretné bővíteni a „Gyermekek játékos fejlesztés programját”, a jelenleg már futó programba további fejlesztő játékok és azokkal való foglalkozások népszerűsítése és terjesztése a cél.

A bővítés során a már futó programhoz hasonlóan, az arra fogékony szakemberek, intézmények támogatása valósulna meg az eszközök biztosítása.

Mit fejleszt az origami hajtógatás? Előhozza kreativitásunkat és javítja kézügyességünket, fejleszti a finommotoros mozgást, mindkét agyféltekét megdolgoztatja, fejleszti a koncentrációs készséget és a rövidtávú memóriát, hasznos a térérzékelésre, a síkbeli és térbeli tájékozódásra, relációk felismerésére és rögzülésére, ezáltal geometriai és matematikai készségekre is hatással van. A pontosság fontosságára, kitartásra, türelemre, tartós koncentrálásra nevel, a szem-kéz, fül-kéz mozgás és érzékelés koordináció összehangolására is pozitív hatást gyakorol. Sőt, közös hajtogatással a szociális érzékek is fejlődnek. És persze az alkotás örömét adja meg a gyerekeknek.

Egyszerű, de nagyon hasznos fejlesztő játék, amelyet csoportosan és egyénileg is tudnak használni a résztvevők, egészen kicsi kortól a nagyokig.